Sea of Thieves – Lev rövare med dina vänner

Sea of Thieves släpptes 2018 och är ett underhållande spel där du ska bli en piratlegend. Det blir inte lätt, men du kommer förhoppningsvis ha roligt under resan och tjäna massvis med guld. Spelet är online och beskrivs som ett delat äventyr av Rare som ligger bakom spelet. Grafiken är ganska simpel och har en tecknad stil, men vattnet har hyllats för hur otroligt vackert det ser ut.

Det här innebär att du kan köra själv eller med dina vänner om du vill, men under dina äventyr kommer du garanterat att träffa på andra spelare. Kanske börjar ni slåss och försöker skjuta ned varandras skepp, kanske smyger du dig över till deras skepp och snor allt eller så kanske ni blir bästa vänner och erövrar världen tillsammans. Du kan använda mikrofon eller textchatt i spelet så alla kan kommunicera och ha roligt.

Det här är Sea of Thieves

I grunden är det ett piratspel där du får ditt egna skepp och ska ge dig ut på haven. Det finns en mängd olika skepp beroende på om du spelar själv eller med andra, och det finns även specialskepp som du kan skaffa.

Du utför uppdrag åt olika handelsbolag och målet är att du ska ta din relation med tre olika handelsbolag till level 50, då blir du officiellt en piratlegend och har ”vunnit” spelet. Inte för att det stoppar dig från att fortsätta att plundra alla stackars spelare du träffar ute på havet.

Uppdragen kan variera och det finns även mycket annat du kan göra när du spelar ”fritt”, alltså utan att du utför specifika uppdrag. Då kan du besöka hemsökta öar, bomba slott som ägs av skelett och söka efter skatter. Det går sedan att köpa massvis med olika kosmetiska prylar i butikerna.

Något som är speciellt med Sea of Thieves är att du inte kan köpa starkare vapen eller dylikt. Rare ville göra spelet så inkluderande som möjligt, oavsett om du är ung och har skolan att tänka på eller om du har flera timmar per dag att spela. Alla har samma vapen, men du kan få snyggare utseende på dina prylar.

Öppen värld med mycket att göra

Det finns som sagt otroligt mycket att göra i det här spelet och det läggs hela tiden till nya saker. När spelet släpptes 2018 så fanns det inte jättemycket mer att göra än lite uppdrag. Nu finns det mycket mer variation i uppdragen och du kan även utforska fritt, vem vet vad som döljer sig på den där lilla ön du just hittade?

Det som däremot lockar flest när man tittar på recensioner från spelarna är helt klart online-aspekten. Att träffa på andra spelare och sedan börja snacka har visat sig vara mer underhållande än uppdragen i spelet. Ni kanske blir bästisar, eller så träffar du kanske på en rival som du vill vinna över.

Det här innebär också att många spelare rekommenderar att du spelar med dina vänner. Har man inte några vänner som gillar eller är nyfiken på Sea of Thieves så går det att hitta andra att spela med över nätet. Det går också att börja spela med andra spelare som du träffar på under dina resor.

Inte lika roligt att spela själv

Många rekommenderar som sagt att spela med vänner och det här kan samtidigt vara en nackdel med spelet. Det går att köra själv och det finns då lite mindre fartyg så att du lättare kan hantera skeppet, seglen och allt på egen hand.

Du kommer antagligen att få lite bekymmer om du träffar på ett fartyg som bemannas av flera spelare, men du kanske kan snacka dig ur saken? Spelet uppmuntrar till kommunikation och vill skapa en trevlig spelmiljö, så det finns goda chanser att du klarar dig.

Att köra själv kan vara roligt, men spelet är definitivt milsvis roligare när du har andra att spela med. Spelet har definitivt skapats med gruppspelande i åtanke och det här kan som sagt vara en nackdel om du är mer av en solospelare som föredrar att köra dina spel själv.

Bild från https://www.igdb.com/games/sea-of-thieves/presskit

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.