Bli en framgångsrik manager i Football Manger 2021

Football Manger 2021 – Football Manager är en stor franchise där du får chansen att leda världens största fotbollslag och köra sporten som du vill. Det här är väldigt annorlunda från andra fotbollsspel eftersom du här sköter alla uppgifter som en manager gör i verkligheten.

Det är en enorm franchise som har sålt över 30 miljoner kopior och publiceras av SEGA. Om du aldrig har provat på den men gillar fotboll i allmänhet så kan det vara en bra idé att lära dig lite mer om spelet. Kanske är det precis rätt spel för dig?

Det här är Football Manager 2021

Football Manager 2021 är det senaste spelet i den här serien som nu har pågått i över tio år. I det här spelet får du som sagt ta över några av världens största lag och får chansen att leda dessa till framgång.

För att vara tydlig om du är helt ny till Football Manager, det här är alltså inte FIFA. Spelet är i grunden om strategi, taktik och statistik. Du kommer alltså att spendera en hel del tid med grafer och statistikdokument för att försöka skapa det bäst laget.

Det här betyder däremot inte att det blir långtråkigt. I Football Manager 2021 så kommer du att få mer sociala interaktioner med spelare och det kommer till och med att förekomma drama. Allt för att skapa den mest realistiska managerupplevelsen som går att få. Du kan till och med skälla ut dina drygare lagmedlemmar om du blir less på dem, inte många spel som erbjuder det.

Men nej, du måste inte vara ett geni för att kunna lira FM 2021. Det finns väldigt mycket information i spelet och efter varje match kommer din stab att komma med råd om vad som kunde ha gjorts bättre. Det kanske går lite trögt i början, framförallt om du inte är någon hobbyexpert på fotboll, men efter ett par matcher så blir det enklare.

Nya efterlängtade funktioner

Det finns många saker som har blivit bättre. FM är trots allt känt för att vara en serie där du absolut inte måste skaffa den senaste utgåvan, men i år så har man faktiskt gjort en hel del förändringar. Många av dessa har varit efterlängtade.

Till att börja med har vi det sociala. Tidigare spel kunde lätt bli lite väl mycket siffror och för mer avslappnade spelare så kunde det bli långtråkigt. Med mer sociala funktioner där en del fokus läggs på det mänskliga inom fotbollen så finns det lite mer variation och underhållning i det hela.

Matchsimulatorn är troligtvis den största nyheten. Den har länge varit värdelös och erbjudit ganska trista matcher, så fokus har istället varit på resultaten. Nu har den däremot blivit bättre och du förses med mer data som tar bort mycket av mysteriet kring resultatet. Du får nu alltså mer tydlighet i vad dina val har lett till.

En del på nätet säger sig ha fixat i ordning alla lag och spelschema för Allsvenskan, det kräver lite pill, men är görbart om man är ett tokig i svensk fotboll

Underhållande, men svårt för nybörjare

Det här är kanske inte det mest nybörjarvänliga spelet, men det har en hel del att erbjuda. Om du är intresserad av fotboll så finns det absolut ett roligt spel här. För spelare som är ute efter mer action så är det är däremot inte rätt spel.

Enligt recensioner så är FM 2021 väldigt bra. Det kan vara frustrerande ibland menar vissa spelare men samtidigt så erbjuder det en hel del underhållning för den som är intresserad i managerdelen av sporten.

Det är samtidigt värt att nämna att det här är ett spel där det kommer ta en del tid att komma in i det. Tittar du till exempel på recensioner som spelare har skrivit på Steam så har i princip alla över 100 timmar i spelet, och väldigt många har över 500 och 1000 timmar på Football Manager 2021.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.