Diablo II: Resurrected – Trogen originalet

Diablo II: Resurrected – Diablo är en otroligt känd spelserie och av goda skäl. Den har funnits med sedan 90-talet och har på senare tiden fått ny uppmärksamhet. Inte minst 2012 då man släppte Diablo 3 som blev otroligt populär.

År 2000 var det när Diablo 2 släpptes och spelet blev en succé. Det hade allt du ville ha i en hack-n-slash på den tiden. Faktum är att spelet till och med var en gnutta innovativt och såg otroligt bra ut med tanke på hur många spel såg ut på den tiden. 2021 släpptes då Diablo II: Resurrected som är en nyutgåva av spelet. Men är det värt pengarna eller är det bara ett lamt försök från utvecklarna för att tjäna pengar?

Det här är Diablo II: Resurrected

Diablo är i grunden ett action rollspel där du väljer en av flera olika karaktärer. Dessa klasser har väldigt olika spelstilar så det brukar finnas något som passar alla. Du ska sedan utföra olika uppdrag, döda olika bossar och sedan såklart också få bättre utrustning.

Det här är en så kallad remaster så det finns en hel del skillnader från originalet, men samtidigt är en hel del saker sig lika. Det första du märker är den enormt mycket bättre grafiken. Spelet har utvecklats under 2019 och 2021 så grafiken är på en mycket mer modern nivå. Det här innebär också att datorer som inte är lämpade för spel, exempelvis äldre arbetsdatorer, kan få en del bekymmer med att köra spelet.

I övrigt så har man designat spelet för att köras på moderna datorer. Så det körs bättre och du kan skaffa spelet digitalt, istället för att ha en CD som man behövde med originalet. Bättre nätverksfunktioner finns också.

Det har däremot inte ändrats något i själva spelinnehållet. Alla vapen och klasser är sig lika och man har inte ändrat något. Ett par bekväma funktioner har däremot lagts till, som automatisk upplockning av guld. I många fall kan du stänga av eller sätta på efter vad du själv gillar.

Förlitar sig på nostalgi

Målet var att skapa en upplevelse som var i grunden identisk med originalet, men med den prestanda och grafik som du endast kan få med ett nytt spel. Spelet förlitar sig alltså till viss del på att äldre spelare ska gilla nostalgin man får med Diablo II: Resurrected.

Samtidigt så är det här ett ypperligt tillfälle att locka till sig unga nya spelare. Dessa har kanske erfarenhet av Diablo 3 eller ingen alls, men får då chansen att uppleva en gammal klassiker, men utan alla bekymmer som du annars får med äldre titlar. Att ens komma igång med originalet är väldigt svårt för många då nyare operativsystem och datordelar inte alltid fungerar bra tillsammans med gamla spel.

Väl värt pengarna för både gamla och nya fans

Om man tittar på recensioner av spelet så verkar det definitivt vara ett bra spel. Många nostalgiska spelare hyllar hur trogna man har varit originalet, vilket såklart äldre spelare kommer att förvänta sig. Att man kan själv välja om man vill ha nya bekväma funktioner har också varit populärt, eftersom en del vill ha en så autentisk Diablo II-upplevelse som möjligt.

Tittar man på betygen så är det sämsta betyget på större sidor runt 6/10. De allra flesta recensionerna ger spelet runt 8/10. Det är väldigt stabila betyg och spelarna verkar vara nöjda med förbättringarna man har gjort, framförallt gällande grafiken.

Om du gillar den här typen av action rollspel så kommer Diablo II: Resurrected definitivt vara värt att spela. Det här gäller såklart också om du redan har erfarenhet av andra Diablo-spel.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.