Marvel: Guardians of the Galaxy levererar sci-fi underhållning

Marvel: Guardians of the Galaxy – Från och med den 26 oktober kan du börja lira det senaste spelet från Marvel: Guardians of the Galaxy. Det här är ett ganska oväntat spel, det var bara för ett par månader sedan som vi fick nyheten om spelet.

Det är i grunden en beat-’em-up där du får chansen att använda hela teamet för att krossa dina fiender. Spelet har mycket att erbjuda för både unga och vuxna, så det är absolut värt att titta på det om du är ett fan av Guardians of the Galaxy.

Det här är Marvel’s Guardians of the Galaxy

Marvel’s Guardians of the Galaxy är som sagt en beat-’em-up där du får spela med karaktärerna från franchisen. Du spelar som Star Lord och det är din huvudkaraktär. Han har bland annat sina pistoler och du kommer under spelets gång ha möjligheten att uppgradera och byta vapen.

Det som gör spelet lite annorlunda är att du hela tiden har teamet med dig. Dessa hjälper till att kämpa mot fienderna, men gör tyvärr lite skada på dem. Det fungerar däremot som distraktion medan du fokuserar på din fiende.

Det du däremot kan göra är att använda teamets olika specialattacker. Du kan till exempel använda Groot för att hålla fast en fiende och sedan låta Drax ramma personen. Du kan också använda teamet utanför striderna för att utföra olika uppgifter. Att använda teamets olika funktioner tar lite tid att vänja sig vid, men det är inte en helt ny funktion om man tittar på andra spel från Square Enix.

Gå på ett äventyr i rymden

I spelet får du hänga med hela teamet, så oavsett vilken karaktär som är din favorit så kommer den att vara med. Det är inte bara action hela tiden, innan uppdragen får du chansen att sitta och snacka med ditt team.

Det här ger dig chansen att lära känna karaktärerna bättre och få reda på mer om handlingen. Det här ger dig en bra paus innan du fortsätter med nästa uppdrag. Dialogen är full av underhållning som den vi är vana vid.

När det sedan är dags för action så märker du ganska omedelbart att spelet är hyffsat linjärt. Det finns en del möjligheter att utforska miljöerna, men det är knappast en öppen värld. Det fungerar rätt bra för spelet, det är trots allt inte ett action RPG eller dylikt, utan ett mer rent actionspel där målet är att slå ut fiender.

Du kan däremot uppgradera karaktärernas förmågor, så att attackerna blir starkare. När du har utfört tillräckligt med skada på fiender i allmänhet så kan du också aktivera en super. Alla karaktärerna samlas och ifrågasätter ditt ledarskap eller drar ett skämt, du ska sedan svara med rätt replik. Det här låter ganska udda, men det är hyffsat underhållande. Om du lyckas och får rätt svar så får alla karaktärer en boost och gör dubbelt med skada ett tag, men om du svarar fel är det bara Star Lord som får det. Perfekt för att snabbt ta ned bossarna.

Det här säger gamers än så länge

Tidiga recensioner av spelet verkar lovande. Det är kanske inte det mest unika spelet men det har mycket att erbjuda. Du får ett ganska grundläggande actionspel med intressanta förmågor och vapen. Samtidigt håller sig spelet till källmaterialet. Du får alltså exakt den humor och underhållning som du förväntar dig.

Det enda egentliga klagomålet, om man ens kan kalla det för klagomål, är systemet för att aktivera karaktärernas förmågor. Det tar lite tid att vänja sig vid det och det här kan innebära en del problem under den första timmen eller två. När man väl blivit van så är spelets action underhållande och man börjar lägga mer och mer tid på att kombinera olika förmågor som teamet har.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.