Pokemon Go får folk att gå

Pokemon är bland det mest populära spelvärlden någonsin har sett. Det har kommit i flera olika utgåvor och för några år sedan kom Pokemon GO som blev enormt uppskattat. Det bygger på Augmented reality vilket gör att det är möjligt att se saker i den riktiga världen fast med ett pålagt filter av spelet. Du kan alltså se Pokemon i den riktiga världen som om de existerade. Detta är att jämföra med Virtual Reality när du är totalt inne i spelet och allt du ser är en påhittad värld.

Spelare ska fånga Pokemon

Spelet är skapat av Niantic och utkom 2016. Det fick genast väldigt goda recensioner då det förutom att det var väldigt roligt också fick människor att röra på sig. Föräldrar som var oroliga för att deras barn inte skulle röra på sig tillräckligt utan bara sitta framför datorn kunde glatt se på när deras barn gick långa promenader för att kunna hitta och fånga Pokemon. När man ser en Pokemon i spelet så ska man kasta en virtuell Pokebowl och fånga varelsen. Sedan så gäller det att ha så bra arsenal som möjligt av så starka Pokemons som möjligt. Det togs också emot väldigt bra för att det är gratis, även om det går att köpa till saker i spelet.

Spelet släpptes inte över hela världen direkt utan det lanserades först i USA, Nya Zeeland och Australien 2016. Det tog bara ungefär en månad tills att det var tillgängligt i hela världen. Niantic ville inte släppa det samtidigt överallt för de var rädda för att deras servrar inte skulle klara av det enorma intresset som väntades och det var nog klokt gjort.

Positiva och negativa aspekter

Det har förts fram både positiv och negativ kritik mot spelet, den överhängande delen är positiv. Det som allra mest lyfts fram är såklart att det är roligt men också att den fysiska hälsan har blivit bättre för spelare som går långa rundor. I studier har det även kunnat visas att även den mentala hälsan har blivit bättre hos spelare. Något som säkerligen kan hänga ihop med att folk rör på sig då det är förknippat med bättre mental hälsa. Den negativa kritik som har kommit är att spelet inte tar hänsyn till lagar och regler. Det kan finnas Pokemons på ställen där människor inte ska vara och det har lett till både olaga intrång och intrång på kyrkoplatser och så vidare.

Vanliga frågor om Pokemon Go

När kom Pokemon Go?

Spelet släpptes i juli 2016

När kom Pokémon Go till Sverige?

I Sverige släpptes spelet den 16 juli 2016.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.