Hur bra är Greedfall?

Spiders, som ligger bakom spelet Greedfall har kanske gett dess skapare ett genombrott i spelvärlden enligt en recension på Gamereactor. Det är något nytt med spelet och det ser inte ut som något annat spel utan det ger en känsla som är ny inom spelvärlden. Detta spel som är en rollspelssaga kommer att slå stort och brett och det kommer att fungera både som en inkörsport för folk som inte tidigare har spelat rollspel men inte heller göra mer erfarna spelare besvikna.

Spelet

I spelet är du De Sardet, karaktären som är brorson eller brorsdotter till en mäktig prins och uppdraget i spelet är att resa till en mystisk ö som inte är särskilt väl utforskad. Ön heter Teer Fradee och där ska du agera diplomat mellan olika handelsdelegationer och du ska också lära dig mer om en viss sjukdom som finns på ön och som riskerar att bli ett stort problem om den skulle lämna ön. Eftersom att det är fantasy så är det svårt att säga när vi rör oss i tid men det känns som att det är i 1600-talsmiljö. Recensionen från Gamereactor beskriver spelet som om det vore en blandning av Assassins Creed, Witcher 3 och Dragon’s Dogma. Spelet har en del att lära när det kommer till det rent grafiska då kvaliteten hade kunnat vara bättre. Vissa scener i spelet ser ålderdomliga ut. Det är ett relativt billigt spel dock och det burkar gå för ungefär 499 kronor vilket gör det till ett av de billigare spelen i genren. Det gör också att man kan förlåta lite av de undermåliga scenerna.

Du kommer inte att röra dig i en enda stor spelvärld som i många andra spel utan du hoppar fram och tillbaka mellan olika världar. Det är väldigt kort laddningstid när du ska byta värld dock vilket gör att det inte framstår som ett problem utan det fungerar väldigt bra. Du kommer att spela med samma karaktär hela spelt och det går inte att byta karaktär som är fallet i många andra liknande spel. Det går att utveckla sin karaktär åt olika håll dock och du kan skapa dina egna knappfunktioner för att kunna styra din karaktär så som du vill. Det finns även tre olika erfarenhetsträd som du kan utforska med din karaktär. Där kommer du att kunna utforska och utveckla nya egenskaper och förmågor. Genom det kan du ändå utveckla din karaktär åt det håll som du vill. Du kanske vill vara en stark krigare och då går det genom att du fokuserar på den biten. Vill du istället vara en magiker så går det lika bra genom att du fokuserar på den biten.

En stor del av spelet är att hantera olika relationer med olika människor i din roll som ambassadör på ön. Dessa relationer gör att det går att variera spelet i oändlighet i stort sett och det är något som recensenten lyfter fram som något som gör att detta spel är en av de mest unika spelupplevelserna i år.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.