Mest spelade dataspelen 2021

Mest spelade dataspelen 2021 – Det är väldigt populärt idag att spela datorspel. Vissa spelar som hobby, för att fördriva tiden lite medan andra kanske spelar som sitt dagliga jobb. Oavsett anledning är det dock miljontals spelare som besöker sina favoritspel varje dag. Vilka är då de mest spelade dataspelen? Svaret på denna fråga kan faktiskt variera beroende på vem vi frågar.

Vi har här nedan listat några av de mest spelade spelen år 2021. Vi skapade listan efter att ha tagit en titt på spelstatistiken hos content delivery-systemet Steam. De visar nämligen vilka spel ligger bland de allra mest spelade. Statistiken uppdateras dock regelbundet så placeringen av de vi listat kan variera lite.

6. Grand Theft Auto V

På sjätte plats kommer GTA V vilket är ett actionspel där du befinner dig i en så kallad öppen spelvärld. Här kan du göra lite allt möjligt, från strider, stjäla bilar, slåss mot fiender och mycket mer. GTA finns i en serie av spel och har länge varit ett av de allra mest spelade spelen, både på dator och TV-spel.

5. Naraka: Bladepoint

På femte plats kommer spelet Naraka: Bladepoint. Målet med spelet är att vara den allra sista som står kvar av 60 olika spelare. I spelet får du uppleva en blandning av parkour, närstrider, blandade vapen och nio unika karaktärer som har kraftfulla förmågor. Det är både möjligt att spela själv och som en trio ifall du vill samarbeta med andra spelare.

4. Apex Legends

På fjärde plats kommer Apex Legends vilket är ett kostnadsfritt, prisbelönt spel från Respawn Entertainment. Det är ett battle royal-spel vilket ser ut att vara en av de populäraste genrerna under 2021. I det här spelet spelar du med antingen en, eller två, andra spelare. Ni är ett lag och ert uppdrag är att samla läkemedel och annan utrustning efter att ha släppts ner någonstans på kartan. Sedan är det bara att försöka eliminera andra spelare och är ditt lag det sista kvar vinner ni.

3. PlayerUnknown’s BattleGrounds

PUBG, eller PlayerUnknown’s BattleGrounds, är ett av de mest spelade datorspelen under 2021. Spelet kom ut år 2017 och blev snabbt ett favoritspel för många, det spred sig över världen och är idag ett av de mest spelade datorspelen. Spelet börjar med att du som spelare får hoppa ut med fallskärm från flygplan någonstans på den tillgängliga kartan. Därefter har du i uppdrag att samla vapen, mat, plundra samt göra ditt bästa för att överleva så länge som möjligt, gärna tills du är den allra sista spelaren vilket innebär att du vinner. På en karta är det möjligt för 99 spelare att spela samtidigt.

2. Dota 2

På andra plats kommer Dota 2 vilket är ett spel från Valve. Det här spelet går att beskriva som ett ”multiplayer online battle arena”-spel och en strategi- och action-kombination. Vissa säger även att Dota 2 är en återskapning och fullständig release av en modifikation från Warcraft 3, vilket var ett dataspel som kom ut på 1990-talets slut. Dota 2 är ett spel som handlar om två lag med max 5 hjältar i varje. De har som uppdrag att försöka ta ner ett motståndarlags bas.

1. Counter-Strike: Global Offensive

Spelarna som kommer ihåg speltiden under 90-talet har förmodligen hört talas om CS, eller Counter Strike, som det egentligen heter. Det var för många spelare förr i tiden ett av favoriterna, och nu har en av de nyare versionerna lyckats ta sig upp bland de allra mest spelade dataspelen. Counter Strike: Global Offensive är, precis som tidigare varianter, ett så kallat första person-shooter. CS går ut på att två lag spelar mot varandra, ett lag specialstyrkor och ett lag med terrorister. Det ena laget har i uppdrag att placera ut en bomb och se till att den sprängs medan motståndarlagets uppgift är att förhindra detta.

Källor och inspiration:

https://topplistigt.se/kultur-noje/varldens-5-mest-spelade-datorspel/

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.