Lanseringen av GTA 6 – Detta vet vi! 

Det nya Grand Theft Auto 6, (GTA 6) spelet är äntligen under utveckling och kommer troligen utspela sig i Vice City som vanligt, men i en modernare tappning. Efter många år av spekulationer är spelet snart i butikerna, men vad vet vi egentligen om spelet mer än att det är på ingång? Vi går igenom allt du behöver veta om det förväntade GTA 6! 

När lanserades föregående version av GTA? 

Det har spekulerats längre kring om och när en uppföljare av det framgångfulla spelet GTA 5 har funnits i planerna då den senaste upplagan först lanserades för hela tio år sedan. Nu är det bekräftat att uppföljaren, GTA 6 är under utveckling, men mycket mer än så har Rockstar Games inte velat berätta.   

När GTA 5 släpptes år 2013 hade de sedan fullt upp med PC, PC4 och Xbox-one versionerna av spelet, vilket ledde deras uppmärksamhet dit. Det sägs att de började att arbeta på GTA 6 redan år 2014, men sedan blev det helt tyst. Under år 2022 meddelade dock Rockstar Games att de äntligen efter många fans förfrågan, kunde bekräfta att ett nytt spel var på gång och att fler nyheter kring detta skulle ges sinom tid.  

GTA 6 plattformar 

Under hösten 2022 laddades det upp bilder från en hackare som påstod att det var autentiska bilder från det efterlängtade spelet GTA 6. Rockstar Games bekräftade sedan att denna läcka var äkta och tilltog rättsliga åtgärder för att få bort bilderna från nätet. Läckan visade bilder och bekräftade vad många redan misstänkt, att minst en huvudperson i spelet är kvinna och att en av miljöerna för spelet är Vice City. 

Läckan angav även detaljer för spelets plattformar och att det kommer lanseras för PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC, vilket har bekräftats.  

Hur kommer GTA 6 se ut? 

Läckan gav fans många ledtrådar till hur spelet kommer se ut, vilka huvudpersonerna är och hur kartorna har utvecklats. En viktig detalj för spelet är att Dan Houser, en av Rockstars medgrundare lämnade företaget i mars 2020. Att han har lämnat innebär att en av författarna till spelet inte längre kommer vara där för att ge sin ton till spelet. Det är dock möjligt att han påverkat manuskriptet fram till dess att han lämnade Rockstar. I annat fall är det inte otänkbart att GTA 6 får ett röstbyte. 

Andra spekulanter har även tron om att kartan i GTA 6 kommer vara större än från tidigare spel samt mer detaljerad. Det finns självklart ingen garanti för detta, men så som fans har tolkat det så är det åt det hållet spelet är på väg att utvecklas. Ett är iallafall säkert. Spelet kommer sannerligen tänja på gränserna för vad hårdvaran från Microsoft och Sony är kapabel till. 

Hur ryktas spelupplevelsen bli? 

Det är omöjligt att säga hur speluppelvelsen för GTA 6 kommer se ut, men enligt rykten och bilder från läckan kommer spelet tänja på de tekniska gränserna och hålla sig till en fotorealistisk grafik. Då Rockstar Games bekräftat att läckan var sann har man genom de dussintals bilder och videor kunnat utmärka miljöer, karaktärer och funktioner för spelet.  

När förväntas GTA 6 släppas? 

Idag finns det inget fast lanseringsdatum för GTA 6, men det är möjligt att förhandsboka spelet redan nu på ett flertal hemsidor för spel för att vara säker på att du är en av de första som får uppleva spelet.  

Det spekuleras dock vilt av både fans och journalister kring när GTA 6 förväntas att släppas. Några journalistiska källor pekar på att spelet inte förväntas släppas förren år 2025, medan andra gissar på att spelet kommer ut i slutet av år 2024.  

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.