Nintendo 3DS – Den bärbara konsolen och dess spel!  

År 2020 avslutade Nintendo produktionen av samtliga modeller för den bärbara konsolen Nintendo 3DS. Detta innebär dock inte att det är omöjligt att hitta begagnade konsoler och spel än idag. Vad för spel kan du hitta för Nintendo 3DS och vilka modeller finns tillgängliga? 

Nintendo 3DS konsoler och spel  

Nintendo 3DS konsolen lanserades under år 2011 och kännetecknades av sin 3D-funktion där du inte behövde några glasögon för att spela på den. Nintendo 3DS är en perfekt konsol för den som vill kunna spela när man exempelvis pendlar, då konsolen är nätt och får plats i fickan. 

Föregångaren Nintendo DS blev en otrolig succé när den först lanserades och sålde i cirka 154 miljoner exemplar. När Nintendo 3DS skapades hade man därför höga förhoppningar att konsolen skulle uppnå samma framgång. Nintendo 3DS är utvecklad med rörelsesensor och gyroskop, som gör att konsolen kan känna av när du lutar och vinklar den under spel för en mer realistisk upplevelse. Känsligheten i denna teknik liknar den som finns i Wii MotionPlus. 

Nintendo 3DS har två skärmar där den övre 3D-skärmen är avgränsad med ett stort, svart område runt omkring sig som gör att 3D-effekten förstärks. Den undre pekskärmen påverkar inte 3D-effekten alls, vilket gör att du kan spela med full pekskärmskontroll utan att förstöra 3D-illusionen. Detta blev Nintendo 3DS helt ensam om att kunna uppnå på marknaden. 

Fler versioner och spel 

Förutom Nintendo 3DS lanserades även New Nintendo 3DS under våren 2015, som var en nyare och mer avancerad version av föregångaren. Du behöver inte ha med dig två konsoler då Nintendo 3DS kan spela näst intill alla Nintendo DS och Sdi-spel, med undantag för de spel som utnyttjar Game Boy Advance-facket. 

När Nintendo 3DS lanserades fanns det flera olika modeller att välja mellan, med större skärmar än tidigare, extra styrspakar och även starkare processor. De mest populära spelen som Nintendo 3DS lanserade var Pokémon Sun ochMoon, Pokémon X och Y, Mario Kart 7, Super Marios 3D Land, New Super Mario Bros.2 och Animal Crossing: New Leaf. 

Nintendo 3DS nedgång 

När Nintendo 3DS först lanserades gick försäljningen inte lika bra som man hoppats, men snart ökade konsolen i popularitet och blev även den en stor succé med över 75 miljoner exemplar sålda. År 2020 gick Nintendo ut med nyheten om att produktionen av sina Nntendo 3DS konsoler skulle sluta tillverkas, men att de fortfarande skulle kunna köpas på deras officiella hemsida. Idag kan du fortfarande hitta Nintendo 3DS konsoler och spel i olika spelbutiker på nätet i bra skick.  

Nintendo 3DS konsol 

Ett exempel som fortarande går att köpa i spelbutiker är Nintendo 3DS White som är en begagnad konsol. När du köper en begagnad konsol har du ofta en garanti på minst 6 månader och fria reparationen ifall konsolen inte skulle fungera.  

Denna Nintendo 3DS White konsol har tyvärr ingen laddare som medföljer, men även dessa går att köpa i diverse spelbutiker. Du kan även hitta konsoler som New Nintendo 3DS XL för den som föredrar att spela på större skärm.  

Begagnade och nya spel 

Till Nintendo 3DS finns det en hel del olika spel som du fortfarande kan köpa på ett flertal olika spelbutiker på nätet. Här kan du exempelvis klicka hem Pokemon Sun, Pokemon X, Wario Ware Gold eller Animal Crossing new Leaf. En del av dessa spel är begagnade, medan andra är helt nya spel i toppskick! 

Tillbehör 

Förutom själva konsolen och spel kommer du även behöva andra tillbehör om du inte redan har detta hemma. Detta kan exempelvis vara en Nintendo 3DS laddare, New Nintendo 3DS XL Styluspenna eller handgrip till din konsol. 

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.