Grand Theft Auto V – Actionfylld underhållning med mycket friheter

Grand Theft Auto V kom ut redan 2013 men är fortfarande idag ett otroligt populärt spel och det finns goda skäl till det. Om du har missat det här spelet eller inte har haft chansen att spela det tidigare så är det fortfarande aktivt, även online-delen av spelet.

Innan du köper det så ska vi gå igenom lite om GTA V så att du får lära dig mer om det. Om du redan har erfarenhet av tidigare GTA-titlar så vet du för det mesta vad som väntar. Om du däremot är ny till Grand Theft Auto så har du något spännande framför dig.

Det här är Grand Theft Auto V

GTA är en spelserie där du har en öppen värld där mycket av fokus ligger på urbana stadsmiljöer. Med spelets fokus på kriminalitet så finns det många möjligheter till att hitta nya saker att göra. Från enkla saker som att stjäla en bil till att göra inbrott i juvelbutiker, det finns lite allt möjligt här.

Spelserien blandat mer seriösa handlingar och berättelser med lite mindre seriösa element för att hålla det fantasifullt. Du kan till exempel stjäla en stridsjet och flyga runt med den.

Varje utgåva har däremot en ganska seriös handling. I GTA 5 får du följa tre olika karaktärer och deras kriminella bana. Alla tre karaktärer har sin bakgrund och du får bland annat lära dig om hur dessa personer ens kom in på den kriminella banan, så spelet är mer än att bara skjuta och sno bilar.

Den mest avancerade utgåvan hittills

GTA V kommer med otroligt vacker grafik och den största öppna världen än så länge. Du har till att börja med en enorm modern stad att röra dig i, men du kan också åka ut i vildmarken eller i öknen om du föredrar det. Med blandade miljöer så finns det mycket att upptäcka och många uppdrag att slutföra.

Funktionsmässigt finns det gott om extrainnehåll utöver huvudhandlingen. Du kan bland annat investera dina pengar på aktiemarknaden och du kan också slutföra olika utmaningar, som små miniuppdrag.

Spelet är som sagt väldigt vackert och du har en genuint levande stad att röra dig. Andra människor går runt och lever sina liv, och du kan störa dem bäst du vill. Effekter vid explosioner ser också väldigt bra ut. Rockstar har definitivt lagt ned mycket tid på det visuella och det syns genom hela spelets gång, oavsett om du åker en båt ute på havet eller bara tar din motorcykel genom staden mitt i natten.

Spela online för ännu mer underhållning

Så varför är GTA V fortfarande så väldigt populärt? Det är inte för singleplayer-biten, även om den är otroligt rolig den med. Det GTA är känt för under många år ny är deras online-del, som fortfarande uppdateras.

Här kan du spela med andra, göra uppdrag och få ännu mer underhållning. Det finns till och med nya uppdrag som du kan göra med dina vänner. Vidare finns det också grupper ute på nätet som driver sina egna rollspelsservrar. Där kan du skapa din egen karaktär och uppleva en mängd olika roller och rollspela med andra spelare från hela världen.

Just GTA V Online har än idag en enorm mängd spelare och det finns mycket variation här. Den mer traditionella online-delen av spelet ger dig mer innehåll från Rockstar medan de privata servrarna ger dig möjligheten att spela lite mer på dina villkor.

Andra spelare uppskattar såklart fortfarande singleplayer-delen av spelet, men positiva omdömen gäller framförallt för online som fortfarande har väldigt många spelare. Spelet är också ganska billigt idag då det som sagt kom ut redan 2013, så du kan komma igång med spelet väldigt enkelt och billigt om det verkar som din typ av spel.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.