PGA Tour 2K21 – Golf när den är som bäst

PGA Tour 2K21 är en av marknadens bästa golfspel och kommer med en bra variation och många underhållande funktioner. Golfspel har aldrig varit överdrivet stora jämfört med exempelvis fotbollen eller basket, men PGA Tour 2K21 är ett välkommet tillskott.

Det har också varit populärt bland spelarna. Många positiva omdömen där man framförallt lyfter online-läget och möjligheten att skapa sina egna golfbanor, vilket gör att spelarna får mer underhåll och en möjlighet att fortsätta spela även efter man är färdig med karriärläget.

Det här är PGA Tour 2K21

PGA Tour 2K21 är den senaste utgåvan från golfspelet där du får följa PGA. Det är en av marknadens mest populära golftitlar och är den mest kända av det som finns bland etablerade spelutvecklare.

Spelet kommer med en modern och snygg grafik, många nya funktioner och man har uppenbarligen tagit en del inspiration från andra sportspel som NBA. Dessa funktioner fungerar otroligt väl även för ett golfspel och ger en många timmar med underhållning.

Bra och autentiskt karriärläge

Till att börja med har du karriärläget. Det här är huvuddelen av spelet och du kan då köpa och låsa upp andra klubbar för att ta dig framåt. Din karaktär kommer att klättra i ställningarna och du kommer att ha möjligheten att följa dennes resa.

Karriärläget är i princip exakt det du förväntar dig från ett sportspel. Det är alltså inte något speciellt, men det är här du troligtvis kommer att spendera dina första timmar i spelet. Du får en bra chans att lära dig hur allt fungerar och samtidigt kan du låsa upp mer av spelet.

Banor skapade av spelarna

Om du vill fortsätta spela singleplayer så kan du också spela på de spelarskapade banorna. Det här är väldigt underhållande och det finns väldigt mycket att välja bland. Det finns både seriösa banor som är otrolit välskapade, men det finns också banor som bara är menade att vara roliga.

När du sedan känner att du har vant dig vid spelet, kan du också börja skapa din egen drömbana. Det finns tusentals inställningar och saker du kan använda, så du kan verkligen skapa vad du vill här.

Du kan spela mot andra spelare

Du kan också spela mot andra spelare. Det här görs genom en online matchmaking, som visserligen kan ta lite tid ibland. I övrigt så fungerar läget bra och du får chansen att spela mot andra spelare.

Det finns också mer än bara vanlig versus mot en annan spelare. Du har bland annat lägen som Stroke Play, Alt-Shot och 4-Player Scramble. Det finns med andra ord en hel del variation och man kan spendera väldigt mycket tid bara på online-läget.

Det säger spelarna

Hos bland annat Steam hittar man tusentals recensioner och har ”Väldigt Positivt” som sammanfattande betyg. Spelarna lyfter bland annat grafiken som beskrivs som väldigt realistisk och kraftfull. Med dynamiska mellansekvenser så får du också en god inlevelseförmåga och det finns en väldigt autentisk presentatör när man spelar.

Möjligheten att designa sina egna banor som andra sedan kan spela är också något som får beröm. Det ger mer variation och för de som redan har spelat väldigt mycket har det blivit där man spenderar allt mer tid.

Bland nackdelarna har du bland annat gränssnittet. Många spelare menar att det i början tar lite tid att vänja sig vid det, inte minst då gränssnittet är annorlunda från andra golfspel.

Något som också har fått en del kritik är det faktum att PGA Tour 2K21 uppenbarligen har en ganska begränsad budget. Jämfört med andra sporttitlar så får spelet helt enkelt inte lika mycket uppmärksamhet, än mindre efter att spelet släpptes.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.