Allt du behöver veta om Nintendo DS Lite

Nintendo DS Lite – Det finns idag flera olika typer av spelkonsoler som du kan välja mellan. Lanseringen av Playstation 5, Nintento Switch och det uppgraderade X-box kan dock göra det ganska svårt som konsument att göra ett bra val. Dessutom är många av de nya modellerna ganska kostsamma och passar därför inte alla hushåll.

Därför håller många kvar sina lite äldre spelkonsoler som till exempel Nintendo DS Lite, som fortfarande är ett väldigt populärt alternativ. När lanserades den, vilka populära spel passar denna spelkonsol och hur mycket kostar den att köpa som ny idag? Vi hjälper dig att göra ett bra val så att du kan fördriva tiden med roliga spel utan att behöva spendera multum!

Lanseringen av Nintendo DS Lite

Denna mindre och mer kompakta spelkonsolen lanserades först i Japan den 2 mars 2006, då den direkt gick upp på topplistan som den mest sålda spelkonsolen.

I Europa lanserades Nintendo DS Lite den 23 juni 2006 och även här blev spelkonsolen en riktig hit. Vad var det som gjorde att den såldes i så många exemplar att Nintendo sedan hade svårt att producera enheter i takt med rådande efterfrågan?

Priset har avgörande betydelse

Priset på Nintendo DS Lite låg då på cirka 1500 kronor, vilket gjorde den till ett av de mer prisvänliga valen på marknaden. Dess vikt på endast 218 gram och den nättare designen gjorde den även mer transportvänlig och perfekt att använda under tåg- eller bilresor, samt på rasterna i skolan.

Ninteno DS Lite hade också en förstärkt batteritid som gjorde att man kunde spela i upp till 19 timmar innan batteriet behövde laddas på nytt. Kombinationen av dessa faktorer gjorde den till ett självklart val för många spelsugna över hela världen!

Vilka kan man spela på Nintendo DS Lite?

Även fast denna spelkonsol lanserades för ett bra tag sedan så är det fortfarande många moderna spel som Nintendo DS Lite är kompatibel med. Detta är några av de mer populära valen:

Super Mario Bros

Figuren Super Mario är kanske en av de allra största spelkaraktärerna som finns idag. Om du tycker om plattformsspel med en liten retrokänsla och söta figurer så kommer Super Mario vara ett bra val och självklart kan du spela dessa spel på Nintendo DS Lite. Med flera olika spel att välja mellan så kommer du att kunna följa med Super Mario och hans vänner på flera upptåg och äventyr!

Pokémon

Även Pokémon är en spelserie som du med fördel kan köpa in för ditt Nintendo DS Lite. Dock är inte samtliga spel kompatibla med just denna spelkonsol, så kika därför på Pokémon Black 2 och White 2. Om du gillar Ash och även kanske har fått upp ögonen för Pokémon Go, så kommer du att uppskatta att även spela från din konsol.

Vart kan man köpa Nintendo DS Lite?

Eftersom denna spelkonsol har några år på nacken så kan du också spara en rejäl slant genom att hitta ett begagnat exemplar. Kika på försäljningssidor som Ebay, Tradera eller Blocket för att hitta en spelkonsol till ett billigare pris. I många fall kommer det också ingå spel i köpet och ger dig därför ett bra paketpris.

Om du letar efter en mindre spelkonsol som du kan ta med dig överallt så är det framförallt Nintendo DS Lite som kommer vara värt att kika lite extra på!

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.