Familjen Fryxelius – svenska mästare i brädspel

Nu har vintern kommit, och kvällarna är längsta i hela året. Det snöar och regnar, och vi tillbringar ännu mer tid inne. Vi minnas sommarens tid när vi satt ute med våra vänner, festade och stannade upp till sena timmar på natten. Men sommaren är inte den enda tiden när människor kan tillbringa tid tillsammans. Även i vintern, speciellt under jultiden och på nyårsafton, behöver vi också kontakt med dem andra.

Det finns många alternativ för olika aktiviteter som man kan göra inomhus: en kan titta på filmer, läsa böcker som du hade ingen tid att läsa på sommaren, starta en ny hobby som hantverk eller målning… men det finns en särskild aktivitet som blir ännu populärare under senaste tiden: brädspel – det finns fler och fler nya brädspelen varje år, från tävlingsspel genom kortspel och kooperativa spel för människor i alla åldersgrupper. Brädspel kan vara ett fantastiskt sätt att tillbringa tid på nyårsafton fest med kompisar. Hur hittar man ett riktigt bra brädspel som ska passa alla? Det finns ännu fler företag som skapar och säljer nya brädspel, men det finns ett svenskt företag som har de bästa av spelen.

FryxGames är ett familjeföretag som skapades sommaren 2011, men de började utveckla de första idéer för brädspel tidigare än 2011. Nästan hela familjen av 10 bröder, sex systrar och två föräldrar involveras i hela processen om att publicera brädspelen – från den första idéen, genom development, promotion och publicering. Det som, enligt Enoch Fryxelius, FryxGames CEO, är viktigast i brädspelsvärlden nuförtiden, är att bygga en ny spelkultur där alla känner sig välkomna och där det finns plats för alla – en kultur som byggs på jämställdhet och känslan att alla kan sitta tillsammans vid ett gemensamt bord och vara en del av en grupp där alla är betraktade med respekt. FryxGames är ansvariga för brädspel som t.ex. Angel Fury, Space Station, After the Virus, och det mest kända, Terraforming Mars, ett världskänt science-fiction fenomen där ens mål är att civilisera den röda planeten. 

FryxGames har spel, kortspel och pusselspel för alla människor i alla åldersgrupper. Så oavsett vem du tillbringar din nyårsafton med – din familj, vänner, eller andra hårdnackade spelare som letar efter nya utmaningar, så hittar du dina spel här. Det som är viktig är också att FryxGames försöker ha så mycket kontakt med de som spelar deras spel som möjligt. Hela året runt reser Enoch Fryxelius genom hela Sverige och presenterar FryxGames spel på olika evenemang som science-fiction konvent och möten för brädspelare. Det hjälper att bygga ett samhälle kring FryxGames spel och införa den nya spelkulturen som är så viktig för företaget. Dessa möten samlar många människor som är lika intresserade av brädspel, men det är svårt att slå Enoch, som är ett riktig brädspelsfreak.

Så om du försöker hitta en perfekt aktivitet och ett perfekt spel för din nyårsafton fest, varför inte prova några av FryxGames brädspel? Så om du köper ett av deras spel, samla er runt festbordet, köp läskedrycker och snacks och gör er redo för en trevlig stund tillsammans.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.