Det här de mest spelade onlinespelen

De mest spelade onlinespelen – Det finns väldigt många spel som går att köra online, där du spelar antingen med dina vänner eller med främmande personer från hela världen.

1. Fortnite

Fortnite är ett så kallat Battle Royale, alltså ett spel där du har 100 spelare som alla har i uppdrag att överleva och bli den sista spelaren som lever i slutet av matchen. Det är i grunden ett skjutspel men med en ganska avslappnad och tecknad stil. Det här har gjort spelet ganska populärt bland barn och yngre, men det finns en hel del vuxna som gillar det också.

Spelet är en av världens största om man tittar till den aktiva spelarbasen. Det finns också mycket att köpa i deras butik, exempelvis olika skins för dina vapen och olika karaktärer.

2. League of Legends

League of Legends är bland de allra största spelen och har blivit enormt inom e-sporten, vilket såklart bara lockar fler spelare till att börja spela LoL. Idag har man miljontals spelare över hela världen, stora spelarbaser hittar du i bland annat USA och Sydkorea, men det finns gott om spelare även i Europa.

Spelet är ett så kallat MOBA, en variation av de annars populära strategispelen. Två lag slåss mot varandra med sina karaktärer och det hela involverar väldigt mycket strategi och det kan ta sin tid att lära sig spelet.

3. CS: GO

CS: GO är en av världens största FPS, ett skjutspel. Just CS:GO är den senaste utgåvan i CounterStrike-serien som har varit otroligt populär sedan tidigt 2000-tal. Idag är det också välkänt på grund av spelets anknytning till e-sport. Där är det just nu det allra största FPS-spelet inom e-sporten.

I grunden så är det ett skjutspel där du har två lag, terroristerna som slåss mot anti-terroristerna. De två lagen har sina egna uppdrag för att vinna, och man kan också ta hem matchen genom att slå ut motståndarlaget. Ofta delas en match upp i olika rundor, där den som först når ett visst antal rundor vinner hela matchen.

4. DOTA 2

På 90-talet var spelet Warcraft 3 väldigt populärt, inte minst en modifikation till spelet som hette Dota. Idag finns det som en fullständig release genom spelbolaget Valve. Det är också helt gratis att spela och anses ofta vara nära League of Legends, då båda är MOBAs.

Precis som i LoL så ska du i DOTA 2 bekämpa motståndarlaget genom flera olika uppdrag. Det krävs ganska mycket strategi och i början kan det vara väldigt svårt att vänja sig vid spelet. Precis som LoL så är Dota 2 väldigt stort inom e-sporten, så det finns väldigt många som spelar det.

5. Minecraft

Minecraft har nu funnits väldigt länge, en bra bit över 10 år. Trots det så fortsätter Minecraft att vara ett av världens mest populära onlinespel. Det går såklart att köra det singleplayer om man vill och det kan också vara väldigt roligt, men genom online så kan du spela med vänner eller gå in i olika servrar och delta i deras communities.

I Minecraft får du en slumpmässigt uppbyggd världen att utforska och allting är blockbaserat. Du kan därför enkelt bygga och förstöra närmiljön, exempelvis för att bygga storslagna slott och annat där du och din karaktär sedan kan bo. Med online så får du chansen att spela med andra och bygga, utforska och döda olika fiender i er kamp att överleva.

Onlinespel är större än någonsin

Det finns gott om onlinespel redan idag och fler väntas komma varje år. Ambitiösa företag som till exemple vill involvera sig i e-sport måste såklart utveckla något som både är multiplayer och som lockar stora mängder med spelare, gärna miljontals.

Det finns dock vanliga multiplayerspel som inte är lika tävlingsinriktade, exempelvis något som Minecraft. Dessa kan vara minst lika roliga för både unga och äldre.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.