De 10 största gamingeventen i världen

Spelindustrin har under de senaste åren växt till att bli en av de största underhållningsindustrierna i världen. Med denna enorma tillväxt har också antalet evenemang kring gaming ökat markant. Från mindre lokala sammankomster till massiva globala evenemang som samlar hundratusentals besökare – världen av gamingevenemang är lika mångfacetterad som de spel de firar. Här är en genomgång av de tio största och mest framstående gamingeventen runtom i världen.

E3 – Electronic Entertainment Expo

E3, som hålls i Los Angeles, är kanske det mest kända gamingevenemanget i världen. Det är här de största spelföretagen, såsom Sony, Microsoft och Nintendo, presenterar sina senaste nyheter inför en global publik. Med presskonferenser, spelvisningar och intervjuer är E3 en händelse som ingen spelentusiast vill missa.

Gamescom

Belägen i Köln, Tyskland, är Gamescom Europas största spelmässa. Den lockar besökare från hela världen och fungerar som en plattform för företag att visa upp sina kommande titlar. Dessutom finns det paneler, tävlingar och cosplay.

The International – Dota 2 Championship

The International är den mest prestigefyllda e-sportsturneringen för Dota 2. Med en prispott som ofta överstiger 20 miljoner dollar samlas de bästa lagen från hela världen för att tävla i Seattle.

PAX – Penny Arcade Expo

PAX-evenemangen, som äger rum på flera platser runt om i världen, inklusive PAX East i Boston och PAX West i Seattle, är fan-drivna evenemang som fokuserar på spelkulturen. Här hittar man allt från indiespel till stora förlagsutställningar.

BlizzCon

Arrangerat av speljätten Blizzard Entertainment, är BlizzCon platsen för stora nyhetsavslöjanden kring spel som World of Warcraft, Overwatch och StarCraft. Fans kan också njuta av paneler, turneringar och exklusiva spelupplevelser.

Tokyo Game Show

Asiens största spelmässa, Tokyo Game Show, hålls varje år i Chiba, Japan. Det är en plats där öst möter väst, med stora japanska spelföretag som visar upp sina senaste skapelser sida vid sida med västerländska jättar.

ESL One

ESL One är en serie e-sportsevenemang runt om i världen, med turneringar inom spel som Counter-Strike: Global Offensive och Dota 2. Med tusentals besökare på plats och miljontals tittare online, representerar ESL One det bästa inom konkurrenskraftig gaming.

DreamHack

Började som en liten LAN-party i Sverige, är DreamHack nu ett globalt fenomen. Förutom att vara världens största LAN-party, erbjuder DreamHack också e-sportsturneringar, musikframträdanden och mycket mer.

PlayStation Experience

Ett evenemang helt dedikerat till Sonys konsol, PlayStation Experience är en chans för fans att dyka djupt ner i världen av PlayStation-spel. Med avslöjanden, speltester och paneler är det ett måste för konsolentusiaster.

ChinaJoy

ChinaJoy, officiellt känt som China Digital Entertainment Expo & Conference, är det största spel- och digitalunderhållningsevenemanget i Asien. Det är en blandning av företagspresentationer, spelvisningar och kulturella evenemang.

Sammanfattning

Spelindustrin har verkligen kommit långt från sina blygsamma början. Från små samlingar av entusiaster till globala evenemang som samlar folk från alla hörn av världen, visar dessa evenemang hur universell och kraftfull kärleken till spel verkligen är. Oavsett om du är en hängiven gamer eller bara en nyfiken observatör, finns det något för alla på dessa evenemang. Så nästa gång du känner för att dyka in i världen av gaming, överväg att besöka något av dessa otroliga evenemang.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.