SIMS 4 fusk – hur aktiverar man?

The Sims 4 är ett omåttligt populärt spel som ger spelaren makten att kontrollera och styra virtuella människor, kända som simmar, i en virtuell värld. Precis som i tidigare versioner av spelet finns här en rad olika fusk (eller ”cheats” på engelska) som gör det möjligt att förändra spelets gång på olika vis.

Dessa fusk kan till exempel ge dig obegränsat med pengar, göra dina simmar lyckliga eller låsa upp nya föremål och funktioner. Att använda fusk kan för många vara ett roligt tillskott för att experimentera eller för att komma förbi ett särskilt tufft moment i spelet.

Aktivera fuskrutan

Det första steget för att fuska i The Sims 4 är att aktivera fuskrutan, där du kan skriva in olika kodord som aktiverar fusken. För att få upp fuskrutan trycker du helt enkelt på Ctrl + Shift + C om du spelar på en PC. För Mac-användare är det istället Command + Shift + C. En liten ruta kommer då att visas längst upp till vänster på din skärm.

Detta är din portal till spelvärldens små hemligheter. Men kom ihåg att när du väljer att använda fusk kan det påverka din spelupplevelse och ibland även ta bort möjligheten att låsa upp vissa prestationer och utmaningar inom spelet oavsett om du spelar på datorn, Playstation eller surfplatta.

Använda grundläggande fusk

När du har öppnat fuskrutan är det dags att skriva in de kodord som aktiverar de olika fusken. Ett av de allra mest använda grundläggande fusken är ”motherlode”, som ger din simsfamilj 50 000 i simoleoner varje gång du skriver in det. Det finns också andra ekonomiska fusk som ”kaching” och ”rosebud”, vilka båda ger 1 000 simoleoner.

Men fuskkoderna handlar inte bara om pengar. Du kan exempelvis skriva in ”resetsim förnamn efternamn” för att återställa en sim som har fastnat eller slutat att fungera på grund av ett spelglitch. Kom ihåg att ersätta ”förnamn efternamn” med namnet på din sim.

Anpassning av simmar och byggen

För de spelare som gillar att anpassa sina simmar och deras hem till minsta detalj finns det en hel del fusk som möjliggör detta ännu mer. Ett populärt fusk för detta är ”bb.moveobjects on”, vilket tillåter dig att flytta objekt och möbler friare och placera dem på ställen som annars inte skulle vara möjliga. Det är perfekt för spelare som älskar att designa och bygga unika hem.

Ett annat tillägg till byggfusk är ”bb.showhiddenobjects”, som låser upp en mängd föremål som annars inte är tillgängliga utan att utföra vissa aktiviteter eller nå vissa mål i spelet. Detta fusk används ofta i kombination med ”bb.ignoregameplayunlocksentitlement”, som låser upp föremål som normalt kräver en karriärprestation.

Fusk för simmarnas färdigheter och karriär

En annan aspekt av The Sims 4-spelandet är att utveckla din simmars färdigheter och karriärer. Här finns det fusk som kan påskynda denna process. Genom att använda fusk som ”stats.set_skill_level” följt av färdighetens namn och önskad nivå, kan du exempelvis höja din simmars matlagningsfärdigheter omedelbart till önskad nivå.

Om det är karriärframgång som lockar kan du använda fusket ”careers.promote” följt av yrket för att automatiskt ge din sim en befordran inom den valda karriären. Detta kan användas upprepade gånger för att ta dig till toppen av karriärstegen.

Etik och konsekvenser av fusk

Det är alltid viktigt att vara medveten om att användning av fusk i The Sims 4, eller i något annat spel, kan påverka spelets utmaningar och din upplevelse av spelet. Även om det kan vara frestande att snabbt gå framåt genom att använda fusk, så kan det också ta bort en del av tillfredsställelsen och känslan av prestation som kommer med att nå målen på spelens villkor.

Samtidigt finns det inget rätt eller fel sätt att spela The Sims 4. För många handlar spelet om att skapa och utforska utan begränsningar, och då kan fuskkoderna vara ett roligt verktyg för att maximera kreativiteten. Om du väljer att använda dem eller inte är helt upp till dig som spelare. Att experimentera med olika fusk kan vara en del av din spelglädje.

Att använda fusk i The Sims 4 öppnar upp en värld av möjligheter. Oavsett om du är ute efter att snabbt tjäna pengar, låsa upp nya nivåer och objekt eller bara experimentera med spelets gränser, finns det fusk för nästan allt du kan tänka dig. Kom ihåg att även om det är underhållande och ibland nyttigt att använda fusk, är det alltid bra att ibland spela spelet som det var tänkt.

Det finns något speciellt med att följa din sim från anspråkslös start till framgångstoppen genom hårt arbete och engagemang. Oavsett hur du väljer att spela, önskar vi dig många timmar av rolig och engagerande spelglädje med The Sims 4.

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.